Bibliotek

Bibliotek

BEKLAGER LITT ROT: BIBLIOTEKTET OMMØBELERES  OG OPPDATERES FRAM TIL JUL

Videoene, malene og artiklene kan brukes vederlagsfritt av alle som driver med frivillig organiserte revy, teater og danseaktiviteter. 

Ledelse
Skolerevyen driftes ofte som en egen organisasjon. Lokaler lånes ut av rektor, og de medvirkende rekrutteres fra skolen. Her er det viktig å avklare ansvar.
Ledelse
Her er noe for deg som har arbeidsoppgaver knyttet til lederskap og ansvarsfordeling. Du skal skape gode rammer for gruppa skal trives med oppgavene sine foran, bak eller på scenen.
Koreografi
Har du fått i oppgave å lage et dansenummer? Da kan du bruke disse filmene som inspirasjon!
Tekst
Hva skal du gjøre med denne brennende idèen ? Hvordan gå frem for å utvikle et manus og skrive replikker? Hvordan finne et ferdigskrevet manus ? Hva innebærer åndsverkloven?
Koreografi
Å skape dans handler også om å mestre noen teknikker. Her har du et knippe tips som gjør at du kan lage dans ved hjelp av ulike bevegelser.
Ledelse
Denne siden er for deg som elsker å ha orden i sysakene, som liker å føre lister, skjemaer og synes excel er supert - og som er like kreativ med tall, som skuespillerne er på scenen.
Ledelse
Skal dere opprette konto i banken eller søke midler må dere ha et organisasjonsnummer. For å få dette, må det lages vedtekter, være et stiftelsesmøte og velges styre. Det lærer du her!
Tekst
Ofte kalles revyen for folkets talerstol. Dette fordi innholdet i numrene har et skråblikk eller en satirisk vri på aktuelle begivenheter i samfunnet.
Regi
Hvordan lede en god prosess frem til ei solid forestilling som alle kan være stolte av.
Regi
Både alvorlige og humoristiske numre kan være med å bygge den helhetlige forestillinga, og musikk og dans er tradisjonelt viktige formmessige elementer som skaper brudd og dynamikk.
Regi
Hvordan lede en gruppe skuespillere til å finne en felles konsentrasjon, finne en felles tilstedeværelse, til å bli varm i kroppen og klar for øving.
Skuespillerteknikk
I disse filmene gir profesjonelle skuespillere tips og triks om hvordan man med enkle grep kan få til et godt samspill på scenen.
Skuespillerteknikk
Hvordan gå frem for å lære seg det man skal si? Variere replikkene? Analysere teksten i manus? Her er mange nyttige verktøy som du kan bruke som skuespiller.
Skuespillerteknikk
Stemmen er et av skuespillernes og sangernes viktigste verktøy. Her er noen øvelser du kan ta i bruk for å klargjøre stemmen for scenisk arbeid.
Skuespillerteknikk
Verktøyet til en skuespiller er kroppen og stemmen. Her finner du øvelser og teknikker du kan bruke, både i gruppa og enkeltvis, for å utvikle en rollefigur.
Ledelse
Det sies at skuespillerne og instruktøren skal gjøre forestillingen verdt og se, mens markedsføringen skal sørge for at det i det hele tatt kommer noen å ser den. Markedsføringsarbeid er viktig!
Ledelse
Trenger dere penger til kurs og produksjon? Da kan denne oversikten over søknadsfrister, og kriteriene for de ulike støtteordningene, være første steg på veien.
Ledelse
For å drifte en gruppe og sette opp en forestilling er det mange ulike oppgaver som må fordeles, som krever ulike mennesketyper og interessefelt. Hvordan finne personene?
Ledelse
Som produsent er du administrativ leder for hele produksjonen, og du skal lede fra planlegging til evaluering. Det betyr ikke at du skal gjøre alt, men at du skal få ting til å skje gjennom andre.
Ledelse
Styret skal lede organisasjonen mellom to årsmøter. Det og prioritere og sette av tid til styrets arbeid, gir et godt grunnlag og det gir muskler til å kunne produsere forestillinger!

Footer info

Personvern

Telefon: 77 67 90 30
E-post: post@hats.no

Besøksadresse:
Vestregata 48, Rådstua Teaterhus

Postadresse:
Postboks 1216, 9262 Tromsø.

Design Hipp Hurra
Nettløsning Ramsalt Lab