Bibliotek

Filmene, malene og artiklene i HATS-biblioteket kan brukes gratis av alle som driver med revy, teater og danseaktiviteter på frivillig basis. Bruker du materiale i undervisning eller annen profesjonell sammenheng, registrerer du bruken med å registrere deg på dette skjemaet. Når du har registrert deg, får du tilltalelse til bruk av filmene vederlagsfritt. Kjør film! 

Skuespillerteknikk
Her finner du en instruksjonsfilm om grunnleggende scenekamp
Regi
Her finner du instruksjonsfilmer innen figurteater som kan gi deg inspirasjon og hjelpe deg i gang med å produsere figurer og bruke dem i spill!
Regi
Her er de to første av flere små filmer om å framstille dyr på scenen og i joik.
Regi
Å leke er noe vi gjør fra vi er barn, og i teater og revy er leken utrolig viktig for å bevare energien og gleden. For å utfordre oss sjøl, bli varm i kroppen, kjent, trygg - og ikke minst - for å flire.
Ledelse
Skolerevyen driftes ofte som en egen organisasjon. Lokaler lånes ut av rektor, og de medvirkende rekrutteres fra skolen. Her er det viktig å avklare ansvar.
Ledelse
Her er noe for deg som har arbeidsoppgaver knyttet til lederskap og ansvarsfordeling. Du må skape gode rammer for at gruppa skal trives med oppgavene sine foran, bak eller på scenen.
Kostyme og sminke
Teatersminke, effektsminke, parykk, skjegg og løstenner? Hvor mye, hvor lite, hvor for man kjøpt det, og hvordan legger man sminke på rett måte?
Kostyme og sminke
Å lage kostyme handler ikke bare om å sy. Det handler om å gjenbruke, å jobbe i ulike materialer, og å tenke kreativt rundt kostymer og hva kostymer kan være.
Scenografi
I revy og teater er rekvisittene med å etablere karakterene og fortelle historien. Det er absolutt verdt å ta seg tid til å finne de riktige rekvisittene.
Tekst
Hva gjør du med din idé til en forestilling du bærer på? Hvordan utvikle manus, skrive replikker? Hvor finne manus? Hva innebærer åndsverkloven? Her finner du tips, lenker og filmer om dette.
Teknikk
Bruk av lys bidrar til å skape det kunstneriske uttrykket på scenen. Lys skaper stemninger, spenning, flytter publikums fokus dit dere vil ha det, og markerer når det er sceneskift.
Koreografi
Her har du et knippe tips som du kan bruke for å lage en dans eller bevegelser i revynummret eller teaterforestillingen. 
Ledelse
Denne siden er for deg som elsker å ha orden i sysakene, som liker å føre lister, skjemaer og synes excel er supert - og som er like kreativ med tall, som skuespillerne er på scenen.
Ledelse
Skal dere opprette konto i banken, eller søke midler, må dere ha et organisasjonsnummer. For å få dette, må det lages vedtekter, være et stiftelsesmøte og velges styre. Det lærer du her!
Tekst
Ofte kalles revyen for folkets talerstol. Dette fordi innholdet i numrene har et skråblikk eller en satirisk vri på aktuelle begivenheter i samfunnet.
Regi
Hvordan lede en god prosess frem til ei solid forestilling som alle kan være stolte av.
Regi
Både alvorlige og humoristiske numre kan være med å bygge den helhetlige forestillinga, og musikk og dans er tradisjonelt viktige formmessige elementer som skaper brudd og dynamikk.
Regi
Hvordan lede en gruppe skuespillere til å finne felles konsentrasjon, felles tilstedeværelse, til å bli varm i kroppen, og klar for øving.
Skuespillerteknikk
I disse filmene gir profesjonelle skuespillere tips og triks om hvordan man med enkle grep kan få til et godt samspill på scenen.
Skuespillerteknikk
Hvordan gå frem for å lære seg det man skal si? Variere replikkene? Analysere teksten i manus? Her er mange nyttige verktøy som du kan bruke som skuespiller.
Skuespillerteknikk
Stemmen er et av skuespillernes og sangernes viktigste verktøy. Her er noen øvelser du kan ta i bruk for å klargjøre stemmen for scenisk arbeid.
Skuespillerteknikk
Verktøyet til en skuespiller er kroppen og stemmen. Her finner du øvelser og teknikker du kan bruke, både i gruppa og enkeltvis, for å utvikle en rollefigur.
Ledelse
Det sies at skuespillerne og instruktøren skal gjøre forestillingen verdt og se, mens markedsføringen skal sørge for at det i det hele tatt kommer noen å ser den. Markedsføringsarbeid er viktig!
Ledelse
Trenger dere penger til kurs og produksjon? Da kan denne oversikten over søknadsfrister, og kriteriene for de ulike støtteordningene, være første steg på veien.
Ledelse
For å drifte en gruppe og sette opp en forestilling, er det mange ulike oppgaver som må fordeles, og som krever ulike mennesketyper og interessefelt. Hvordan finne personene?
Ledelse
Som produsent er du administrativ leder for hele produksjonen, og du skal lede fra planlegging til evaluering. Det betyr ikke at du skal gjøre alt, men at du skal få ting til å skje gjennom andre.
Ledelse
Styret skal lede organisasjonen mellom to årsmøter. Det å prioritere og sette av tid til styrets arbeid, gir et godt grunnlag, og det gir muskler til å kunne produsere forestillinger!

Footer info

Personvern

Telefon: 77 67 90 30
E-post: post@hats.no

Besøksadresse:
Vestregata 48, Rådstua Teaterhus

Postadresse:
Postboks 1216, 9262 Tromsø.

Design Hipp Hurra
Nettløsning Ramsalt Lab