Skrivestue for revytekstforfattere

14. feb - 16. feb
Rådstua Teaterhus, Tromsø

Til deg som skriver revytekster, men som lurer på om tekstene er bra- om de kan fungere på scenen. Til deg som vil utvikle deg som humortekstforfatter, men ikke vet hvordan, til alle dere som er pådrivere og ildsjeler i lokalrevyer i hele landsdelen - vær velkommen til HATS skrivestue!

Gjennom en helgesamling i Tromsø og to web-samlinger, vil du få hjelp til å utvikle sketsjer, monologer, sangtekster som er i startfasen eller idèfasen, og du får hentet hjem ny skriveinspirasjon til revylaget ditt. 

Kjernen i Skrivestua er tilbakemeldingsrundene. De ledes av instruktør Arvid Ones, og deltakerne er alle aktive i å gi tilbakemelding til hverandre. På helgesamlingen i februar er det nemlig tekstene som skal være i fokus, og i løpet av kurset vil du få tilbakemelding på hvordan du kan videreutvikle tekstene.

Instruktør Arvid Ones og dere deltakerne skal diskutere karakterene, etablering, dramaturgi, handlingsforløp, tema, form, synsvinkel, gjenkjennelse, overdrivelse, anslag, presentasjon, fordypning, opptrapping, utvikling, vendepunkt, motstridende interesser, motsetninger, forutsigbarhet konflikt, krisemaksimering, nerve, driv, dynamikk, motivasjon, overraskelse, misforståelse, punchline, avslutningspoeng, undertekst, overdrivelse, ironi, farse, satire, parodi osv osv osv. Er du ikke befartet med begrepene, eller har noe vettig å si om dem - ikke fortvil – det går fortere enn du aner å komme inn i sjargongen. Mye kan du også lære med å se filmene som du finner i HATS- biblioteket. SKRIVESTUA er learning by doing, her er det ingen forelesning, her er det deltakerne og instruktør som sammen diskuterer og idèmyldrer. 

I tillegg til tilbakemeldingsrundene, skal deltakerne på helgesamlingen dele tips til hvordan det jobbes frem tekst i ens eget revylag, vi skal se videoer sammen av ulike revynumre og diskutere blant annet etikk i revy, vi skal se videoer av ulike skrivemetoder og prøve dem ut - og selvfølgelig - leke og improvisere på gulvet. i tillegg til samlingen skal det være to nettbaserte samlinger en ettermiddag i mars og en ettermiddag i april. Der legges det opp til nye tilbakemeldingsrunder, der vi også deler - og diskuterer - tekst. 

Har du spørsmål- ikke nøl- send mail til mari@hats.no.

 

Påmeldingsfrist
22. jan
Instruktør
Profile picture for user irene.nordhaug.hansen

Arvid Ones

Om instruktøren:
Arvid Ones har arbeidet med en rekke profesjonelle revygrupper og var med fra starten for ”Kvinner på Randen” og ”Ylvis”. Han har jobbet som skuespiller siden 1979, men har de seneste åra arbeidet mest som instruktør. Har jobbet med de fleste sjangre, men er nok mest kjent som instruktør for revyer og kabareter

Forberedelse: 
Alle som ønsker å delta leverer en skisse eller utkast på et revynummer, sangnummer eller monolog før helgesamlingen i Tromsø. Tekstene skal brukes som utgangspunkt for arbeidet på samlingen. Kvaliteten på teksten er ikke avgjørende for om du får plass

Timeplan helgesamling:

  • Fredag 14.februar 18-21
  • Lørdag 15.februar 10-14.30 + se teaterforestilling sammen etterpå
  • Søndag 16.februar 11-15

Krav til deltagere:
Alle som melder seg på forplikter seg til å levere egne tekster, og å lese de andre deltakernes tekster før vi samles

Reisestøtte:
Dette er et nytt tilbud vi prøver ut, og alle deltagerne får reisestøtte

Pris:
Skrivestua er gratis å delta på

Footer info

Personvern

Telefon: 77 67 90 30
E-post: post@hats.no

Besøksadresse:
Vestregata 48, Rådstua Teaterhus

Postadresse:
Postboks 1216, 9262 Tromsø.

Design Hipp Hurra
Nettløsning Ramsalt Lab