Dans

Stedsspesifikk dans

28. jun - 30. jun
Sted: Open Call

Målsetningen med denne kursrekka er å gi en varierende og inspirerende kursrekke til ungdommer som allerede har danseerfaring, men som kanskje trenger flere verktøy når det kommer til å skape og utøve dans.

Faglig fokus: Stedsspesifikk dans
Den avsluttende helgen av kurset har fokus på stedsspesifikk dans. Å ta utgangspunkt i et annet sted enn et scenerom kan åpne for nye og spennende visningsformer og kan bidra til at et annet publikum får øynene opp for dansen. Det er en form som muliggjør forestilling uten mye midler, og kan dermed gi en annen type frihet. På dette kurset vil deltakerne få et innblikk i hvordan man på ulike måter kan bruke omgivelsene rundt oss som inspirasjon til dans og bevegelse. Vi vil også lære ulike måter å skape dans i øyeblikket, hvor vi gjennom lek og spontanitet øver oss på å ha en åpen og uhøytidelig tilnærming til bevegelse

Kursholder er danser og koreograf Marit Meløe, som jobber som utøvende og skapende dansekunstner mellom Oslo og Nord-Norge. Som utøver har hun medvirket i produksjoner av blant annet Mathilde Caeyers, Roza Moshtaghi og De Naive, samt med Andres Engebretsen i kunstnerduoen Meløe/Engebretsen. I hennes egen praksis er Marit interessert i ulike måter å tilnærme seg natur og samfunnsstrukturer på, hvor lekenhet og eksperimentering i dansen ligger til grunn for arbeidet.


Målgruppe:
Ungdom fra 12-19 år med danseerfaring som ønsker å utvikle seg videre - spesielt med tanke på å skape egen kunst. Kurset kan både arrangeres for allerede etablerte dansegrupper, eller for en gruppe som samles for anledningen.

Organisering

Kursene arrangeres over to helger, med to ulike instruktører og to ulike hovedfokus/moduler. Tematikken for de ulike helgene vil være: fokus på teknikk og utvikling av personlig dansestil / fokus på stedsspesifikk dans.

HATS står for organiseringen av kursene, og instruktørene er dansere og koreografer som virker i Nord-Norge.

 

Lenke til kurs nr. 1 HER

Har du spørsmål om kursene ta kontakt på post@hats.no eller ring oss på telefon 77 67 90 30.

Jobber som utøvende og skapende dansekunstner mellom Oslo og Nord-Norge. Som utøver har hun medvirket i produksjoner av blant annet Mathilde Caeyers, Roza Moshtaghi og De Naive, samt med Andres Engebretsen i kunstnerduoen Meløe/Engebretsen. 

Informasjon:

Målgruppe: Ungdom 12-19 år med danseerfaring

Organisering: Kursene går over to helger

Pris: Gratis

Sted: Nordland - detaljert info kommer

Footer info

Personvern

Telefon: 77 67 90 30
E-post: post@hats.no

Besøksadresse:
Vestregata 48, Rådstua Teaterhus

Postadresse:
Postboks 1216, 9262 Tromsø.

Design Hipp Hurra
Nettløsning Ramsalt Lab