kurs

Skuespillerteknikk: utvikle en karakter

09. nov - 11. nov
Harstad

På kurset lærer du å utvikle en rollefigur gjennom en metode som tar utgangspunkt i Crossdressing. Det vil si at du jobber med å lage en karakter med en annen sosial kjønnsidentitet.

I Crossdressing tar vi utgangspunkt i stereotypier, som vi utdyper og nyanserer gjennom kurset. Du får lære en teknikk du siden kan bruke til å utvikle andre  karakterer, og som er spesielt nyttig når du skal spille en rolle som er veldig forskjellig fra deg selv.

Innhold 

Ved hjelp av kostymer og sminke lærer du å bygge opp en rollefigur fra grunnen av. Målsettinga er å skape en karakter som ligger langt unna deg selv, med utgangspunkt i en annen sosial kjønnsidentitet enn den du selv har.

Instruktørene gir konkrete instrukser og stegvise øvelser som gjør det både morsomt og trygt å arbeide fram de ulike typene. Karakterarbeidet utvikles uten manus.

Sagt om kurset

...For en helg, ennå jeg aldri hadde prøvd meg på skuespillerteknikk dukket det opp en en karakter som ble troverdig. Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne skape en slik ekkel karakter...

...Jeg er klar for et nytt kurs i  crossdressing med Ida, denne gangen har jeg funnet andre klær og det vil skape en helt ny karakter. Jeg vet allerede at det bor mye artig i den person...

...Jeg innrømmer at jeg var skeptisk til å være på kurs der det bare var amatører, og jeg den eneste profesjonelle skuespilleren. Men den energien de andre deltagerne hadde og at de responderte så godt på min karakter, gjorde at jeg fikk mye inspirasjon...

Påmeldingsfrist
01. nov
Instruktør
Profile picture for user Ida Løken Valkeapää

Ida Løken Valkeapää

Profile picture for user sofiasolros

Sofia Törnqvist

Om instruktørene:
Ida Løken Valkepää og Sofia Törnqvist er utdannet skuespillere fra Teaterhögskolan i Helsingfors. Begge er med i den nordiske teatergruppen Subfrau.

Praktisk informasjon

Målgruppe
Åpent for alle fra 16 år. 

Sted:
Harstad folkehøgskole, se her

Tilreisende:
Se påmeldingsskjemaet

Bespisning 
Ta med matpakke. Vi serverer kaffe, te og frukt 

Ta med
Ulike klær og sko (ikke dine egne) som du kan bruke i arbeidet med karakteren din, også under- og yttertøy.

Timeplan: 
Fredag kl 19.00-22.00
Lørdag kl 10.00-17.00
Søndag kl 10.00-15.00

Footer info

Personvern

Telefon: 77 67 90 30
E-post: post@hats.no

Besøksadresse:
Vestregata 48, Rådstua Teaterhus

Postadresse:
Postboks 1216, 9262 Tromsø.

Design Hipp Hurra
Nettløsning Ramsalt Lab