kurs

Karakterutvikling med crossdressing

18. sep - 20. sep
Rådstua Teaterhus, Tromsø

nærbilde dame forkledd som mann
Har du lyst å lære deg en nyttig fremgangsmåte for å skape en karakter som ligger langt fra ditt private jeg, eller er nyttig for å utvikle tydelige "typer" i revy? Da er dette kurset perfekt for deg.

På kurset lærer du å utvikle en rollefigur gjennom en metode som går "utenfra og inn". Det vil si at du som kursdeltaker får lage en karakter ved hjelp av kostyme og sminke. Deretter gjøres denne karakteren levende.

SKUESPILLERMETODE - UTVIKLE EN KARAKTER
I dette kurset fokuseres det på identitet knyttet til kjønn. Crossdressing betyr å kle seg ut som et annet kjønn. Det tar utgangspunkt i stereotypier eller arketyper, som vi utdyper og nyanserer gjennom kurset. Metoden er et verktøy du kan bruke senere til å utvikle andre rollefigurer.

STEG FOR STEG
Ved hjelp av kostyme og sminke lærer du å bygge opp en rollefigur fra grunnen av. Du får mest ut av kurset hvis prøver ut en rolle som ligger langt fra deg selv. Instruktøren gir konkrete instrukser og stegvise øvelser som gjør det morsomt og trygt å arbeide frem og leke med de ulike typene. Karakterarbeidet utvikles uten manus.

KOSTYME
Alle kursdeltakere må ta med sitt eget kostyme. Det kan være lurt å lete etter et kostyme som uttrykker en gjenkjennelig type, en stereotypi. Kurset utgår fra stereotypier, og så fordyper og nyanserer vi karakterene gjennom kurset. Klærne må passe i størrelse, slik at det ikke ser ut som du er utkledd. Låne av andre det du ikke har. Ta med komplett kostyme, et helt antrekk, med ytterklær - og gjerne noen alternativ, hvis du har. 

SMINKE
Ta med egen sminke.

TID
Fredag  kl 18 - 20
Lørdag  kl 10 - 16
Søndag kl 10 - 15

Ring om du trenger kontakt med verten 90 28 79 93

ET AVTRYKK AV TIDLIGERE KURS
Deltagere på kurs i 2016 besluttet seg for å lage en happning sammen med instruktøren, og fikk være en del av programmet på Riddu Riddu i 2017.


I denne videoen forteller kursdeltakere om side opplevelser med metoden crossdressing på Teatercamp 2014.

 

Påmeldingsfrist
10. sep
Instruktør
Profile picture for user Ida Løken Valkeapää

Ida Løken Valkeapää

Ida er utdannet skuespiller. Hun lager egne forestillinger, og arbeider også som frilans i film og på teater. Ida er en del av Subfrau. Crossdressingkurs har hun holdt mange av. 

DELTAKELSE:
Kurset er gratis. Ved stor påmelding vil det bli fordelt plass etter følgende kriterier: Deltakere fra ulike steder og grupper, aktiv i et amatørteater, dansegruppe eller revymiljø.

REISESTØTTE:
Medlemmer som drifter amatørteaterlag eller revygrupper i Nord-Norge kan søke reisestøtte med 75% dekning av fly/båt billetter.
Og det gis kr 400,- pr natt for dekning av hotellkostnad.

For deg som vil forske i en kvinnerolle: 
Kjole/skjørt, strømpebukse, sko/støvletter med høye hæler (om du får tak) , BH, yttertøy, evt smykker og gjerne en veske. Gjerne en parykk med langt hår. Instruktør har noen parykker.

For deg som vil forske i en mannsrolle:
Sko/støvler (kan være litt større enn de du bruker til vanlig, men ikke alt for store, og helst ikke dine egne), bukse, t-skjorte/skjorte, genser, jakke, ytterjakke, evt solbriller, lue, cap eller hatt. Evt parykk, men ikke nødvendig

MAT OG DRIKKE: Grunnet coronatiltak må alle ta med egen mat og drikke til lunsj lørdag og søndag.

 

Footer info

Personvern

Telefon: 77 67 90 30
E-post: post@hats.no

Besøksadresse:
Vestregata 48, Rådstua Teaterhus

Postadresse:
Postboks 1216, 9262 Tromsø.

Design Hipp Hurra
Nettløsning Ramsalt Lab