Koreografi

Dansekurs og visning

02. aug 2024 - 05. aug 2024
Bodø

Dansende og hoppende gruppe
Er du mellom 13 og 19 år, og vil bruke fire august-dager på dans?

Da er du invitert til Arctic Dance of Norway, som arrangeres i tilknytting til Arctic Race of Norway. 

Arctic Dance of Norway samles unge fra ulike steder. Kurset vil gi deg erfaring og verktøy til å skape egne dansekoreografier utendørs, og hente inspirasjon fra naturen rundt deg.

Sammen med de andre deltakerne vil du lære

  • hvordan dere kan tenke bevegelser på ulike plan
  • hvordan dere kan arbeide med dans og bevegelser utendørs
  • hvordan dere kan skape egne «mønstre» på bakken som kan sees ovenfra.  
  • utforske hva som trengs av samarbeid mellom danserne når dansen skal sees fra ulike perspektiv. 

Instruktørene vil lede en utforskningsprosess der du som deltaker får ta aktiv del i utformingen av koreografien, og for å skape en dans som kan sees ovenfra.

Kurset avsluttes mandag 5. august med en utendørs visning langs løypen til Arctic Race of Norway.

MÅLGRUPPE

Ungdom 13-19 år, både med og uten tidligere danseerfaring. 

TIMEPLAN
(endringer kan komme)

Fredag 2. august  kl 11-17
Lørdag 3. august  kl 11-17
Søndag 4. august kl 11-17
Mandag 5. august kl 11-17

GRATIS DELTAKELSE

Det er gratis å delta på kurset. Du må melde deg på innen 7. juli. Det er begrenset med plass, og det er "først til mølla" prinsipp som gjelder for deltakelse. 
Mellom 7. juli og 1. august har HATS feriestengt, og er du en etternøler vil du først på bekreftet plass etter 1. august

TILREISENDE

Dersom du kommer reisende og ikke kan bo hos slekt eller venner, kan vi bistå deg med å finne en løsning for å dele rom med andre deltakere. Tilreisende som ikke har erfaring med å være på egenhånd, må ha med en foresatt.

Ungdom fra Nord-Norge, Svalbard og Sápmi kan søke stipend for å dekke reise og oppholdskostnader. Du må fylle ut søknadsskjema og oppgi at du søker i påmeldingsskjemaet. Deltakere på dette kurset trenger ikke være medlem i HATS. Når du har sendt søknad, send sms til 94163812.

KONTAKTPERSON HATS: Randi Sandvik tlf 94163812 - randi@hats.no


 

Påmeldingsfrist
14. jul

Ellinor Ødegård Staurbakk er en danser og koreograf fra Engeløya i Nordland. Hun er utdannet danser ved Institute of Arts Barcelona (BA) og fra London Contemporary Dance School (MA). Ellinor jobber som frilans dansekunstner nasjonalt og internasjonalt, både som skaper av egne verk og som utøver for andre. Hun startet i 2020 kompaniet Ærlig Talt Produksjoner sammen med Thea Melby. Staurbakk er sterkt inspirert av naturen og oppveksten i Nord-Norge. Som kunstner er hun nysgjerrig og tester gjerne grenser for bevegelser i møte med ulike naturelementer. Dette har blant annet ført til arbeidet med å utforske dans i fritt fall gjennom fallskjermhopping.


Thea Melby er danser og koreograf fra Bodø, med utdannelse fra Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger (2016-2019). Etter utdannelsen har hun laget egne prosjekter, og vært med i andres. Hun driver "Ærlig Talt" dansekompani sammen med Ellinor Staurbakk, og har også undervist moderne kompaniet til Spotlight dansestudio. Naturens ro, storslagenhet og helsebringende kraft er kilde til sensasjoner hun er nysgjerrig på og er også opptatt av hva det innebærer å eksistere i egen kropp. Hun vil gjøre samtidsdansen tilgjengelig for et bredere publikum gjennom tydelige tematikker og tverrfaglige samarbeid.

 

Footer info

Personvern

Telefon: 77 67 90 30
E-post: post@hats.no

Besøksadresse:
Vestregata 48, Rådstua Teaterhus

Postadresse:
Postboks 1216, 9262 Tromsø.

Design Hipp Hurra
Nettløsning Ramsalt Lab