kurs

Workshop i filmskuespill

22. okt - 23. okt
Rådstua Teaterhus, Tromsø

Dame og bilde av laptop og briller
Et kurstilbud for deg som ønsker å jobbe som filmskuespiller.
Vi gjentar suksessen og nå endelig som fysisk kurs igjen!!
 
INFO:
Chubbuck-teknikken er en populær og verdenskjent skuespillerteknikk skapt av den amerikanske skuespillercoachen Ivana Chubbuck. Den består av 12 steg, som blant annet favner analyse og personlig uttrykk. Teknikken er kjent for å gi et ekte og engasjerende skuespill, som passer for både scene og film/TV. www.ivanachubbuck.com

 

Forberedelser:

I forkant av kurset leser du Ivana Chubbucks bok The Power of the ActorIvanas bok kan bestilles på Tanum og Adlibris. (Ev. se noen av klippene på Youtube nevnt nedenfor.) 

Litt om teknikken Vimeo og Youtube:

To til tre uker før workshopen får du tildelt en scene og en scenepartner. 
Scenen du skal jobbe med er hentet fra en film, TV-serie eller teaterstykke. Det er viktig at du kjenner historien fra begynnelse til slutt. Les derfor hele manus eller se filmen. Hvis det er en TV-serie les synopsis for serien samt se episoden før og etter episoden du er i. Vær tekstfri og ha minst to-tre øvinger med din scenepartner i forkant av workshopen. Benytt Ivanas 12 trinn i arbeid med scenen. (Hvis deltakerne bor langt fra hverandre kan det første møtet gjøres via Skype).

De tolv trinn: http://www.chubbucknorway.no/chubbucknorway.no/12_Trinn.html 

Workshophelga:

Workshopen skjer i Masterclass-form.

På lørdag analyserer vi scenen utifra karakterens reise. Etterpå finner vi din personlige følelsesmessige kobling til scenen og karakteren. 

Vi jobber med substitusjon og indre objekt. På kvelden/ettermiddagen øver du med din scenepartner utifra arbeidet vi har gjort denne dagen.

Søndag handler om hvordan du driver scenemålet og hvordan du bruker kropp, intellekt og fysiske handlinger for å nå målet du driver. Se trinn 6-12 (Det yte arbeidet) 

Tilstedeværelse på kurset:
Alle deltakere må delta under hele kurset, og ha mulighet for å øve både i forkant av kurset og mellom første og andre kursdag.
 
 
Vera Holte portrett
Kursholder Vera Holte ble sertifisert skuespillercoach i Chubbuck-teknikken av Ivana Chubbuck og Ivana Chubbuck Studios, Los Angeles våren 2015. Vera har jobbet som skuespiller og pedagog i mange år. Hun er lektor i Drama/Teater fra NTNU og skrev hovedfagsoppgave om skuespillerens arbeid i Method Acting. Hun har undervist ved Filmskolen i Lillehammer, Nord Universitet, Arktisk Universitet, NSKI, NTNU, OsloMet, Norsk Skuespillersenter med mer. Hun holder månedlige workshops i Chubbuck-teknikken på Torshovloftet i Oslo. Vera begynte som barneskuespiller som 13-åring, er utdannet skuespiller fra Lee Strasberg Theatre Institute og har vært medlem av Norsk skuespillerforbund (NSF) siden 2001. Hun har skuespillererfaring fra NRK, Norsk Film, Haugesund Teater, Nordland Teater, DKS, fri scenekunst og spilt i TV-serier som NRKs Monster, Øyevitne, Nattseilere, Mammon. Hun har produsert scenekunst som bl.a. har turnert DKS. Vera mottok 2007-08 og 2016-17 Statens Arbeidsstipend for kunstnere i forbindelse med egne scenekunstproduksjoner.
Påmeldingsfrist
14. okt
Instruktør
Profile picture for user vera

Vera Holte

Praktisk informasjon

Timeplan:

Lørdag 22. oktober kl. 1800-2100
Søndag 23. oktober kl. 1100-1600

Sted: Speilsalen, Rådstua Teaterhus Tromsø

Pris
Gratis for alle

Footer info

Personvern

Telefon: 77 67 90 30
E-post: post@hats.no

Besøksadresse:
Vestregata 48, Rådstua Teaterhus

Postadresse:
Postboks 1216, 9262 Tromsø.

Design Hipp Hurra
Nettløsning Ramsalt Lab